Marie Renée imponerer i verdenscupen!

Postet av Svea Skilag den 4. Feb 2022

Går langløp - Marie Renee i flott omgivelser i mellom-Europa 
(foto privat)

To helger på rad har Marie Renée Sørum Gangsø vært femte beste norske kvinne med topplasseringer i de tradisjonsrike langløpene La Diagonela og Marcialonga.

Rennene inngår i verdenscupen i langløp (Visma Ski Classics). Marie Renée, som representerer Svea Skilag, er en del av Team Næringsbanken når hun konkurrerer i verdenscupen.

Teamets elitelag består av 10 løpere og er et team i vekst med høye ambisjoner.

Blant de sterkeste - I snøvær i La Diagonela i Sveits. Marie Renée gikk inn til en sterk 11. plass. 
(foto privat - Visma Ski Classics)

Et uttalt mål er å gå av med seieren i Vasaloppet innen fem år. Laget ligger nå på 8. plass sammenlagt i verdenscupen. Flere av løperne i teamet kjemper om topp-5 plasseringer. Den kjente britiske skiløperen Andrew Musgrave skal også gå flere renn for Team Næringsbaken etter OL i Beijing.

Marie Renée har nettopp kommet hjem fra en måned på tur med teamet imellom-Europa. Hun har vært i både Sveits (St. Moritz) og Italia (Misurina, Toblach, Melago og Moena).

– Jeg sier meg godt fornøyd med 11.-plassen i La Diagonela og 12.-plassen i Marcialonga. I langløpsverdenscupen er Marcialonga og Vasaloppet å regne som de mest prestisjefylte rennene. Da er det ekstra gøy å være femte beste norske kvinne to helger på rad. Jeg er også ranket som femte beste norske kvinne i cupen sammenlagt. Nivået i verdenscupen er enormt høyt, og det er gøy å ta del av utviklingen og veksten i langløpssirkuset. Dette er framtiden, sier Marie Renée.

Verdenscup - Marie Renée Sørum Gangsø går for Team Næringsbanken i verdenscupen for langløp. 
(foto privat)

Det som motiverer og driver Marie Renée er å oppleve personlig utvikling og gradvis kunne stabilisere seg i verdenstoppen. Hennes beste plassering i verdenscupen er 10. plass i Jizerska, samt 11. og 12 plass i Vasaloppet fra 2019 og 2020. Man kan trygt si at hun har etablert seg i toppen av verdenscupen med slike resultater.

Ved siden av langløpssatsingen studerer Marie Renée økonomi og ledelse ved Universitetet i Sør-Norge (USN). Her skal hun skrive masteroppgave om bærekraft i bygg- og anleggsbransjen.

Nå skal grunnlaget legges på Harestua før en ny runde med skirenn i Norden. 18. februar reiser hun og teamet til Otepää i Estland for å gå Tartu Skimaraton. Deretter kommer de store skirennene på rekke og rad fra mars til april; Vasaloppet, Birkebeinerrennet, Årefjellsloppet, Reistadløpet og Ylläs-Levi.

Hovedmålet til Marie Renée denne sesongen er Vasaloppet søndag 5. mars. Dette rennet blir ofte omtalt som VM for langrennsløperne. Av andre utfordringer hun ser fram til kan man nevne det 100 kilometer lange Årefjellsloppet og sesongavslutningen i Finland (Ylläs-Levi).


(innlegget, skrevet av Øivind Gammelmo i Svea skilag, står også på nettsidene til avisa Hadeland, https://www.hadeland.no/marie-ren-e-imponerer-i-verdenscupen/s/5-21-967264)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.